در پی تحریمهای گسترده علیه روسیه بسیاری از شرکتهای بین المللی در حال خارج کردم سرمایههای خود از این کشور هستند. در چنین شرایطی ترکیه به یکی از مراکز اصلی مورد توجه این شرکتها مبدل شده است.
شرکتهای آمریکایی به شکل سنتی در رده دوم سرمایهگذاران خارجی در ترکیه به شمار میروند. طی هفتههای اخیر شمار زیادی از مدیران این شرکتها که پیشتر در روسیه فعالیت میکردند با سفر به ترکیه در حال ارزیابی امکان انتقال مراکز فعالیت خود از روسیه به ترکیه هستند.
پس از آغاز روند همهگیری جهانی کرونا، بسیاری از شرکتهای بین المللی و چندملیتی نیز سیاستهای سرمایه گذاری خود را تغییر دادند.
در چنین شرایطی، برخی از این شرکتها با توجه به فرصتهای سرمایهگذاری، قیمت انرژی، هزینههای ترانزیتی و نیروی کار، روند انتقال سرمایهها و مراکز فعالیت خود از کشورهای جنوب شرقی آسیا به کشورهایی چون ترکیه را آغاز کردهاند.
طی هفتههای اخیر افزایش تنشها در شرق اروپا، آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین و تحریمهای گسترده علیه مسکو باعث توقف فعالیت یا خروج سرمایههای شماری از شرکتهای بزرگ جهان از روسیه شده است.
بدین ترتیب ترکیه با دارا بودن مزیتهای فراوان سرمایه گذاری، اقتصادی و تدارکاتی به یکی از جذاب ترین کشورها برای انتقال فعالیتهای این گونه شرکتها در منطقه تبدیل شده است.
شرکتهای آمریکایی نیز در راس اینگونه شرکتها قرار دارند. جف فلیک، سفیر آمریکا در آنکارا طی روزهای گذشته ترکیه را یکی از بهترین و مناسبترین کشورها به منظور انتقال سرمایههای حدود 5 هزار شرکت آمریکایی فعال در بازار روسیه معرفی کرد.
مایرون بریلانت، نائب رییس اتاق بازرگانی آمریکا امروز در راس هیاتی شامل فعالان اقتصادی این کشور به ترکیه سفر خواهد کرد تا از نزدیک در جریان شرایط موجود در ترکیه قرار گیرد.
هم اکنون 110 شرکت آمریکایی دارای سرمایه گَذاری حدود 50 میلیارد دلاری در بازار ترکیه هستند و پیش بینی میشود با توجه به شرایط به وجود آمده این میزان طی دوره آتی افزایش یابد.
منبع : آنکارا/خبرگزاری آناتولی